A TOP 5 tipp egy óra viseléséhez

A TOP 5 tipp egy óra viseléséhez

Ahogy meg vannak a ruhaviselés vagy az eseményeken való megjelenés szabályai, úgy az óra viselésének is. Természetesen ezek a szabályok nincsenek kőbe vésve, viszont ajánlatos megfogadni őket. Hozzásegítenek, hogy az óra viselete több legyen, mint egy egyszerű kiegészítőnél.

a.b.art FR és FT szériás karórái

A hölgyeknek az FR szériát, az uraknak pedig a kronográf modelleket magába foglaló FT szériát ajánljuk.

Miért ilyen fontos egy óra viselete?

A legtöbb férfinak az órája az egyetlen ékszere, ezért annyi órát próbálnak beszerezni, hogy azokkal megfelelő megjelenést érjenek el az üzlet, sport vagy éppen a divat területén. Minél több darabból áll az óragyűjtemény, annál könnyebb kiválasztani a legpraktikusabbat, hogy megfeleljen az adott eseményre, alkalomra, öltözékhez vagy napszakhoz.

Nyilvánvalóan egy búváróra nem illik egy öltönyhöz, kivéve, ha James Bond-nak hívnak. Nem a megfelelő információkat mutatja, illetve azt sugallja az embereknek, hogy nem vagy tisztában az óraviselet alapjaival. Ezeket a helyzeteket elkerülendő lássuk azt az öt hasznos tanácsot, amely segítségedre lesz eldönteni, mikor milyen órát viselj és persze azt is, hogy hogyan.

Tanácsok a helyes óraviselethez

  • Tartózkodj az olyan órák viseletétől, melyek elállnak, vagy nem passzolnak a csuklódhoz. Amíg a hölgyek lazán is hordhatják óráikat, addig az uraknál csak a csuklójukhoz pontosan beállított óra viselete a megfelelő. Az uraknak a helyes viselet azt jelenti, hogy maximum egy ujjnyi hézag lehet az óra és a csukló között. Mindenképpen legyünk körültekintőek, amikor beállítjuk az óra szíját, hogy ne legyen túl szoros sem, máskülönben akadályozhatja a szabad mozgást, problémát okozhat a vérellátásban, illetve bőrpírt is okozhat.

  • Mindig tökéletesen ismerd az órád. Miért vennél és hordanál egy olyan órát, amelyről alig vagy éppen semmit sem tudsz? Az órád ismerete nem csak a funkciói ismeretében merül ki, legyél tisztában az órád márkájával és annak típusaival is. Ha például az órád vízálló, akkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy milyen mértékben, ellenkező esetben drága mulatsággá válik, ha magad tapasztalod ki. Érdemes ismerni az óra szerkezetét is, mivel teljesen máshogy kell szervizeltetni egy quartz, napelemes, vagy automata órát. Itt fontos kitérni arra, hogy az automata órákat is 5-7 évente el kell vinni egy szakszervizbe, ahol felnyitják és kitisztítják, megolajozzák, illetve, ha szükséges alkatrészt cserélnek. Nem szabad erről megfeledkezni, hiszen a mi testünk sem működik jól és pontosan élelem, víz és vitaminok nélkül. Sok mindent lehet és kell elsajátítani egy óráról, kezd a sajátodon.

a.b.art FR széria karórái

Az FR széria modelljei között az urak is megtalálják a számukra legpraktikusabbat.

  • Ne ragaszkodj a hagyományokhoz, nem kötelező bal kézen hordani az órát. Korábban az emberek azt gondolták, hogy az órát a kevésbé domináns kézen kell hordani. De manapság ki törődik ezzel? Ez az, amit az emberek megszoktak. És mit szeretnek most? Azt vélik manapság, ha az órát a jobb kezeden hordod, akkor az nagyobb magabiztosságot és komfortot jelent. Miért is ne?! Azon a csuklón érdemes viselni az órát, amelyiken úgy gondolod, hogy könnyebben hozzáférsz. Erről bővebben a „Melyik kezeden viseld az órád?”című cikkünkben

  • Az órának összhangban kell lennie az öltözékünkkel. Pontosan úgy mint, ahogy a férfiak tudják, hogy a fekete öv és a barna cipő nem megfelelő párosítás, az sem mindegy milyen órát választunk. Mindig az öltözékedhez megfelelő órát válassz! Amikor fekete/fehér nyakkendőt kötsz, akkor az öltönyóra lesz a legmegfelelőbb párosítás. Az üzleti öltözethez nem viselhetsz sportórát (hasonlóan sportcipőt sem), vagy búvárórát, de persze a fordítottja is visszás lenne.

  • Ha lehet ne viseld mindig ugyanazt az órát, mivel olyan óra nem létezik, amely minden helyzetben, öltözékhez vagy eseményhez tökéletesen megfelelő legyen. Amennyiben csak egy órád van, hagyj neki is egy kis pihenést, ne hord folyamatosan. Az a legideálisabb, ha szép lassan kialakítod saját óragyűjteményedet, így mindig lehetőséged nyílik a legmegfelelőbb darab kiválasztására.

További hasznos tanácsot találsz weboldalunkon.

Write a comment
UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE