A traser és a trigalight technológia a búvárórák világában

traser 109371 P67 SuperSub Blue Kvarc karóra

A trícium, mint fényforrás, már évtizedek óta részese az óragyártásnak. A tríciumok festett lumenként történő felhasználása, akár már régen el is tűnhetett volna köszönhetően a szintetikus, nem radioaktív anyagok kifejlesztésének követően, mint például a Superluminova. A trícium gázcsövekben történő felhasználásának térnyerése egyértelmű, hiszen állandó, stabil fényforrást jelentenek, melyek még éjszaka sem halványulnak el. Emiatt ma a trícium csövek szilárd alapjai valamennyi masszív, strapabíró és speciális felhasználású karórának. A Traser az egyik olyan márka, amely a legszorosabb kapcsolatot alakította ki ezzel a technológiával, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a legújabb Diver modellcsaládban dupla annyi tríciumot használtak fel (, mint általában). A Traser P67 SuperSub sorozat a számlapok és szíjak kombinációinak széles választékát kínálja, melyet a szuperfényes trícium tesz igazán különlegessé, amely sokkal fényesebb ragyogást biztosít, mint a legtöbb ilyen típusú óra esetében.

T25 SuperSub Orange Stainless steel_109381

A Traser P67 SuperSub rozsdamentes acél tokja klasszikus búváróra formát ölt, hála a széles, de elkeskenyedő tokfüleknek és a kiemelkedő koronavédőknek, de ezt a formai kialakítást csak 46 mm tokátmérő teszi lehetővé. A tervezés során mindig is fő szempontot jelentett a tartósság és a maximális használhatóság kialakítása, mint például a kissé túlméretezett, durva fogazású lünetta, mely akár kesztyűben is biztos fogást biztosít. 10 óránál helyet kapott egy Omega stílusú lecsavarható héliumkioldó szelep is, a szaturációs merülések biztosítsa érdekében. Lenyűgöző tény, hogy az egyirányban forgatható lünetta betétje gravírozott kerámia, ami még mindig ritkaság ebben az árkategóriában. Ezek a kemény és funkcionális elemek együttesen adják a P67 SuperSub modellek masszív, 500 méteres vízállóságát. Igaz a tervezés során vezérlőelvént van jelen a funkcionalitás, de ugyanakkor számos egyedi vonás is fellelhető. Ezek közül az egyik legszembetűnőbb, mely csak sötétben mutatkozik, hogy a zafírkristályt körülvevő tömítés luminos bevonatú kezelést kapott. A Traser mélyen a lumineszcenciára összpontosít ezeknél a modelleknél, mellyel tökéletes párhuzamot von a hátoldalon gravírozott mélytengeri ezüst fényhal biolumineszcencia pontjával.

traser P67 SuperSub black rubber

A gazdag szín és számlap változatoknak és a speciális kivitelezésnek köszönhetően összesen 24 típusból lehet választani. Ránézésre a két típusú számlap pusztán esztétikai változatnak tűnik, de alaposabban megvizsgálva láthatjuk, hogy mindegyiken különböző térfogatú trícium található. A Traser elsősorban tríciumgázcsöveket gyárt, ahogy ezt már említettük korábbi cikkünkben is, így előszeretettel alkalmazza az általa gyártott elképesztően változatos méretű és színű tríciumcsöveket óráiban. Azok számára, akik valamivel nagyobb fényerőre vágynak a P67 Diver kollekciónál feltűnhet, hogy találkozhatunk a névben „T100” jelzéssel rendelkező modellel is, melyek lényegében nagyobb indexekkel rendelkeznek, amelyek nagyobb mennyiségű fényes anyaggal vannak feltöltve, így a T100 jelöli a tríciumtartalom -besorolását.

traser 109372 P67 SuperSub Blue Kvarc karóra

A férfias megjelenés és a nagy méretű tríciumcsövek érdekében döntöttek a 46 mm-es rozsdamentes acél tokméret és az 500 m-es vízállóság mellett. Az acél tok nagyon szépen polírozott/szálcsiszolt, mely igazán egyedi ebben az árkategóriában. Akik szeretik az óra koncepcióját, de aggódnak a fémszíjas modellek méret, súlya miatt, azoknak a kaucsuk szíjjal rendelhető változatokat ajánljuk. Igaz ezek a szíjak nem olyan stílusosak, mint a fémszíjak, de jobban illeszkednek a csuklóhoz, viszont csökkentik a karóra bruttó súlyát. A fémszíj nagyon egyben van, szorosan illeszkednek a szemek (megrázva nem csörög-zörög), továbbá üdítő látvány a finombeállítás megléte.
A traser tekintettel van mindkét órarajongó táborra, vagyis a P67 SuperSub kollekciójában a kvarc és a mechanikus szerkezetű modelleket egyaránt megtaláljuk. A pontosság és a megbízhatóság jegyében a kollekció modelljei svájci Ronda kvarc és Sellita automata szerkezetekkel szereltek. Viszont mindenképpen érdemes végig gondolni, hogy mire és milyen körülmények között szeretnénk használni, viselni az adott órát, hiszen a legtöbb funkció megfelelő használatához a kvarc szerkezet hatékonyabb.

Kvarc szerkezetű modellek:

A standard T25 modellekhez a márka matt számlapot kínál klasszikus fekete, sötétkék és erőteljes narancssárga színekben. A letisztult és funkcionális számlap, a keskeny kardszerű mutatók, valamint a nyomtatott arab számok a tríciumcsövekkel együtt kialakított indexek tökéletes összhangot alkotnak. Minden számlap színe kissé más irányba viszi a formatervezést. A szürke számok a fekete számlapon lopakodó, alacsony kontrasztú megjelenést kölcsönöznek, míg a sötétkék változaton a fehér számok játékosabbak, búvárórásabbak, a narancssárga számlapon a fekete számok pedig sportosabb és határozottabb megjelenést adnak az órának. A T100-as modelleknél a mutatók ugyanazt a szálcsiszolt felületet és kardformát követik, mint a T25-ös társaiknál, viszont a percmutató sárga színű bevonatot kapott a még jobb láthatóság érdekében. A belső 24 órás jelölés is ezt a sárga tónust hozza. A sötétkék számlap enyhe hullámmintázatot kapott, mely a tenger hullámzását hivatott jelképezni. A legnagyobb változást azonban az óraindexeknél találjuk. A nagy arab számok elmaradnak és az első pillantásra szokásos méretű téglalap indexek valójában hatalmas tríciumcsövek, melyek sokkal több lumenanyagot tartalmaznak, mint bármelyik másik versenytársé.

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb kvarc traser P67 SuperSub modellt:

Automata szerkezetű modellek:

Az automata modellek formavilága a P67 SuperSub kvarc T100-as jelzésű karórák megjelenését követik. A számlapokról hiányoznak a nagy arab számok, viszont 6 óránál helyet kapott a dátum. Az automata modelleket nagyobb méretű óraindexek jellemzik, melyek több lumenanyagot tartalmaznak, így még könnyebben leolvasható a pontos idő, még szélsőéges körülmények között, illetve teljes sötétségben is. A számlapok három színválasztékkal érhetők el, matt fekete, zöld és szürke színekben, melyeket a lünetták színei is lekövetnek. A T100-as modellek számlapjain is megtalálhatjuk a kvarc változatokra jellemző hullám motívumokat. A kerámia lünetták színezése mellett feltűnhet, hogy az automata modelleknél a beosztás típusa és színe is más a kvarc társakkal szemben.

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb automata traser P67 SuperSub modellt:

Írj hozzászólást

UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE