Az órák 3 szintje

Watchmaster az órát TOP3 szintje

A karórákat a márkájuk és a modell típusuk határozzák meg, ezáltal rendszerint tükrözik is a viselőjük stílusát, ízlését. Az órák három szintjét különböztethetjük meg, a felső, közép és alsó kategóriákat. Az, hogy milyen kategóriájú órád lesz, teljes mértékben attól függ, hogy milyen az álmaid órája és hogy mekkora összeget szánsz annak megszerzésére. Ebben a bejegyzésben megismerheted a három kategóriát, és segítségével könnyedén kategóriázhatod gyűjteményedet.

a.b.art Touch40-225-1S hibrid okosóra

Touch40-225-1S

Felső kategória

A felső kategóriába a luxus órák tartoznak, melyek minden évben a toplisták élén találhatóak, és tökéletes mértékben tükrözik a viselőjük stílusát. Egy férfi órája ugyanolyan fontos kiegészítője, mint a cipője, így a megfelelő óra kifejezi viselője társadalmi státuszát. A felső kategóriás órákat tulajdonságaik, extráik és kapcsolt szolgáltatásaik egyedi mértékben teszik megkülönböztethetővé és keresetté a piacon, már-már műalkotásokká.

Az ebbe a kategóriába tartozó órák közös jellemzői a magas minőségű anyagfelhasználás, egyedi megjelenés, teljesítmény és persze a magas ár. Természetesen ezek az órák sem nélkülözik a divatot és a funkciókat, sőt a minőségi anyagok felhasználásával és a művészi formatervezéssel gyakran csodálatos látványt nyújtanak. Többek között ebbe a kategóriába tartozik például a Rolex, az A. Lange & Söhne, az Audemars Piguet és Bell & Ross, valamint a sokak által ismert luxus óramárkák, mint a Breguet, a Bremont, a Hublot, a Jaeger-LeCoultre, az Omega, a Patek Philippe & Co., és a Piaget.

Az előbbiekben felsorolt híres óragyártók és márkáik már hosszú évtizedek óta jelen vannak az óravilágban és jelentős mértékben formálják azt. A nagy múltú óragyártók alakítják és jelölik ki az órapiac követendő stílus irányzatait és a követendő divatot, pontosan úgy, mint ahogyan azt a nagy divatházak teszik a ruhaiparban.

Biztosan feltűnt már Neked is, amikor kerested a következő órádat, hogy számos feltörekvőben lévő, még ismeretlen márka modelljei külsőleg szinte teljes mértékben megegyeznek a felső kategóriás márkák modelljeivel, így válnak széles körben elérhetővé az egyes kifinomult formák. De ne felejtsük el, hogy ezek a „stílus követő” órák csak külső megjelenésükben hasonlítanak, anyagfelhasználásukban, kivitelezésükben és bel tartalmukban már messze elmaradnak a felsőkategóriás luxus órák modelljeitől. A luxus óra márkák állandó, ellenőrzött és megbízható minőséget biztosítanak vevőik számára, ehhez egyértelműen magas árat rendelve, így e jellemzőiknek köszönhetően csak a jelentősebb anyagi háttérrel rendelkező társadalmi osztályok számára elérhetőek. A felsőkategóriás órák folyamatos fejlesztéseikkel, merész és fejlett funkcióikkal teszik egyedivé kínálatukat, ezzel biztosítva vezető szerepüket. Ne legyen kétségünk, hogy a Rolex még mindig a világ elsőszámú óragyártója.

a.b.art MA41-015-15L férfi karóra

MA41-015-15L férfi karóra

Középkategóriás órák

A középkategóriás órák már egy olyan szintet képviselnek, melyek kisebb megtakarítással elérhetőek, viszont minőségük komolyan megközelíti a luxus órákét. Az áruk gyakran kevesebb, mint 300 dollár, de ennek ellenére sem kell attól tartani, hogy az alacsony ár rányomja bélyegét az anyagfelhasználásra, az óra stílusára, kivitelezésére és ezzel olcsó, „gagyi” megjelenést kölcsönözne.

Az a.b.art, Laco és traser órái magas minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek és egyedi forma tervezésűek, ennek köszönhetően tökéletesen illeszkednek a középkategóriás órák sorába. Az a.b.art a csillogást, ragyogást nélkülözve a minimalista formákat, a kifinomult szépséget, valamint a magas minőséget kedvelőknek nyújtanak tökéletes viseletet. A Bauhaus-tól örökölt dizájn és a modern divat elemek ötvözésével az a.b.art a kiváló minőségű divatelemeket képviseli. Az a.b.art órák anyagfelhasználását tekintve magas minőséget képviselik, a zafír kristályüveg, a rozsdamentes acél tokozás és a valódi bőrszíj felhasználásával, melyek csak a felső középkategóriás és luxus órák jellemzői. Természetesen az óráknál a belcsíny is nagyon fontos, ennek megfelelően az a.b.art órákban svájci szerkezetek kiválóan végzik feladatukat, ezzel megteremtve az órák tökéletes egységét.

a.b.art minőségi karórái

A Laco autentikus, szenvedélyes, pontos – a Laco csak a legmagasabb minőségű órákat kínálja. A kiváló minőségű termékek, és azok optimális funkcionalitása, valamint az időtlen dizájn iránti igény mindig is része volt a történelmének. A hagyományokhoz abszolút ragaszkodó márka, ugyanakkor előre tekintenek és olyan innovációkat eszközölnek, amelyek megfelelnek a kor szellemiségének. A Laco az egyike az öt nagy klasszikus (eredeti) pilóta óra gyártóknak (IWC, Stowa, Wempe, A.Lange & Shöne).

Laco 42 MM Münster Automata karóra

A traser órák egyedi, saját fejlesztésű technológiával szerelt svájci gyártású remekművek. A trigalight® technológia saját fényforrással látja el az órát, ezáltal kiváló kiegészítője a fegyveres szervek, extrém sportolók és a vadászok számára. A traser a kezdetektől úttörő szerepet töltött be a legjelentősebb innovációkban, illetve mindig is a határokat feszegette. Már 1989-ben egy intenzív kutatási és mérnöki időszakot követően a traser kifejlesztette a P6500 6-os típusú MIL-W-46374F modellt. Ez volt a világ első saját fényforrással rendelkező órája. AZ EREDETI. A P6500 6-os típussal látták el az Amerikai Hadsereget, mely meghatározta a márka személyiségét és nagymértékben befolyásolta jelenleg is ismert helyzetét. A traser márka gyökerét jelentő Taktikai kollekció főbb jellemzői a rendkívül ellenálló anyagok, kompromisszum mentes funkciók, robosztus kialakítás és az erőteljes megjelenés. A kollekció legfontosabb törekvése a taktikai szellem életben tartása. Az ebbe a kollekcióba tartozó modellek megbízható társai a szakembereknek, túrázóknak és felfedezőknek egyaránt.

traser karórák

Alacsony kategóriás órák

Az alacsony kategóriát alapszintnek is szokták nevezni, ide olyan órák tartoznak, melyek nem engedhetik meg maguknak az egyedi formatervezést és a minőségi anyagfelhasználást. A típusuktól függetlenül közös jellemzőik, hogy megfizethetőek és egyszerű, stílus követő tervezésűek.

Például a Casio az öltönyóráktól a katonai órákig széles kínálatot biztosít, amely nem igényel komolyabb befektetést, általában 100 dollárért vagy még olcsóbban is szert tehetünk egy ilyen órára. Nem kell csődbe menni, ahhoz, hogy megpróbálj találni egy olyan órát, amely megfelel az üzleti vagy alkalmi viselethez is. Ezek az órák olcsók, de ennek ellenére mégis nagyon tartósak és divatosak, ráadásul olyan sportos vagy éppen modern dizájnt képviselnek, amelyek tartós használatot biztosítanak viselőjüknek.

Azt azonban ne felejtsük el, hogy az ebbe a kategóriába tartozó órák soha nem fogják megközelíteni a közép és felső kategóriás órák részlet gazdag kialakítását, minőségét és tartósságát. Amennyiben lehetőséged engedi és meg tudod tapasztalni a közép és felső kategóriás órák által nyújtotta érzést, a minőség érzését, többé nem kötsz kompromisszumot és nem választasz az alacsonyabb kategóriából.

Az órák különböző szintjei tökéletesen lefedik a luxus, a megfizethető és az olcsó órák teljes kínálatát. A bejegyzés igazi üzenete, hogy a költségkerettől függetlenül mindig megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb órát, kezd a keresgélést a watchmaster.hu hivatalos oldalán.

Write a comment
UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE