Red Dot Díjat nyert a Laco „Frankfurt GMT“ modellje

Red Dot Díjat nyert a Laco „Frankfurt GMT“ modellje

A Laco „Frankfurt GMT“ pilótaórája Red Dot Díjat nyert a kiemelkedő tervezési minőségéért.

Pforzheim, 2020. Május – A Red Dot zsűri meghozta döntését: A Laco „Frankfurt GMT“ pilótaórája Red Dot Díjat nyert Product Design 2020 kategóriában, a kiváló tervezési minőségéért. Ez nem jelent mást mint, hogy a Laco Uhrenmanufaktur a világ legismertebb formatervezési versenyének egyik győztese. A zsűri ezzel a díjjal tisztelte meg az 1925-ben alapított német cég óráját klasszikus, mégis modern megjelenéséért. A Laco képviselte a pilótaórák jellegzetes kialakítását, amelyet a cég egyedi módon a mai igényekre szabva újraértelmezett.

„A Red Dot Award nyertesei bebizonyították, hogy kiváló termékeket hoztak létre, amelyek méltóak a díj elnyerésére. A termékek nem csak esztétikájuk révén, hanem páratlan funkcionalitásuknak köszönhetően nyerték el a zsűri elismerését. Terveikkel a díjnyertesek új szabványokat állítanak fel az iparukban. Őszintén gratulálok sikereikhez,” nyilatkozta Professzor Dr. Peter Zec, a Red Dot alapítója és vezérigazgatója.

A Red Dot Award: A termékdizájn lehetőséget kínál a világ minden tájáról érkező tervezők és gyártók termékeik értékelésére.  2020-ban 60 ország tervezői és cégei több mint 6500 terméket mutattak be a versenyen (18%-al többet, mint 2019-ben). A nemzetközi zsűri különböző tudományágak tapasztalt szakértőiből áll, és mintegy 65 éve ül össze, hogy kiválassza az év legjobb terveit. Az elbírálási folyamat több napig tart. A zsűri az összes beadványt teszteli, nemcsak az esztétikát, hanem a kiválasztott anyagokat, a kivitelezés szintjét, a felület szerkezetét, az ergonómiát és a funkcionalitást is értékeli.  Intenzív egyeztetés után döntenek a termékek tervezési minőségéről. A „A kitűnő formatervezés, az innováció keresése mellett” mottó értelmében csak a legjobb tervezők kapnak díjat.

Tudjon meg többet a Red Dot Díjról

Reddot díjnyertes Laco Frankfurt GMT karóraAnnak érdekében, hogy professzionálisan értékelje a formatervezési sokféleséget, a Red Dot Design Award három szakterületre bontható: Termékdizájn; Márkák és kommunikációs tervek; valamint Dizájn és koncepció. Több mint 18 000 pályaművel a „Red Dot Award” a világ egyik legnagyobb tervezőversenye. A zsűrit először 1955-ben hívták össze, hogy értékelje a nap legjobb terveit. A 1990-es években Professzor Dr. Peter Zec, a Red Dot vezérigazgatója hozta létre a díj nevét és a márkát. Azóta a „Red Dot” nemzetközi logó a kiemelkedő formatervezésű termékek megkülönböztetését szolgálja. A díjazottak az évkönyvekben, a múzeumokban és az interneten tekinthetők meg.

További információ a www.red-dot.de oldalon található.

A Laco-ról: gyártás szenvedéllyel és hagyományokkal

A Pforzheim-i székhellyel rendelkező német Laco óramárka, amelynek története egészen 1925-ig nyúlik vissza. Az „Aranyváros” a kezdetektől fogva a kicsi, de régmúltra visszatekintő óragyártó székhelye.

A tradicionális vállalat a legendás 55 mm-es tájolóórák gyártásával alapozta meg hírnevét, mivel az 1940-es években az öt engedéllyel rendelkező társaság egyike volt. Körülbelül húsz évvel később, több mint 1200 alkalmazottal, a Laco Németország egyik legnagyobb gyártójának számított. Manapság ismét előtérbe kerül és nagy hangsúlyt helyeznek a kézművességre. A mennyiséggel szemben a minőség a mérvadó és a legfontosabb szempont a termelésben.

Laco 43 MM Frankfurt GMT Schwartz Automata karóraA fekete „Frankfurt” modell sokkal robusztusabb megjelenésű, melyet erősen hangsúlyoz a kontrasztos narancssárga szín.

43 MM FRANKFURT GMT SCHWARZ AUTOMATA>

 

 

 

Laco 43 MM Frankfurt GMT Grau Automata karóraA szürke számlap, amely azonos színű, mint az óra tokja, elegánsan kiegyensúlyozza a GMT karóra egységes megjelenését.

43 MM FRANKFURT GMT GRAU AUTOMATA>

 

 

A termékek a pilóta és a haditengerészet óráitól az elegáns kronográfokig és a purista klasszikus vonalig terjednek. De valamennyi Laco modellnek van egy közös vonása: a legmagasabb minőség, a kiváló kialakítás és a valós funkcionalitás.

A Laco által kínált teljes termékportfólió elérhető weboldalunkon a www.watchmaster.hu címen.

UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE