traser márka bemutatkozása – A svájciak büszkesége

A márka missziója

traser- A saját erőforrásból történő megvilágítás, a trigalight® technológia tökéletes támogatást nyújt a funkciók maximális kihasználására, illetve célja, hogy megfelelő partner legyen bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között, folyamatosan biztosítva a pontos idő elérését.

A traser történelmi áttekintése

 • 1969

  Oskar Thüler a saját fényforrás technológia, a trigalight® gyártója és feltalálója 1969-ben megalapítja az mb-microtec céget.

 • 1989

  Az mb-microtec kifejleszti és bemutatja az első saját fényforrással rendelkező óráját, a P6500 6-os típusú modellt, mellyel az Egyesült Államok hadseregének hivatalos ellátójává vált. Az Egyesült Államok hadseregének elvárásai, a MIL-W-46374F katonai specifikációk alapján fejlesztették ki az óra speciális funkcióit. Ezen felmerült igények alapozták meg a traser márka megszületését. Az amerikai fegyveres erők gyorsan felismerték a traser órák saját fényforrással rendelkező rendszerének előnyeit. A saját fényforrás, mint elvárt jellemző a traser-nek köszönhetően már része a MIL-W-46374F beszerzési specifikációnak. Az Amerikai Hadseregben több mint 300 000 saját fényforrással rendelkező traser óra van forgalomban.

 • 1997

  A modell megjelent a Ridley Scott által rendezett és Demi Moore főszereplésével készült”G.I. Jane” című filmben is. A kitalált történet az első női katona az Amerikai Haditengerészet Special Warfare alakulatánál elszenvedett viszontagságait dolgozza fel. A filmben többször is feltűnik a traser órája.

 • 2010

  A híres japán színész, Yuji Oda P6500 6-os típusú órát visel a ”Bayside Shakedown 3” című rendőr moziban.

 • 2011

  Limitált kiadású órák készülnek az Orosz Alpha és Vityaz Speciális alakulatok részére. Bemutatásra kerül egy speciális kiadás, melyet a Svájci Légierő számára készítenek

 • 2012

  100 darabos limitált kiadás, melyet a speciálisan az Orosz Légierő megalakulásának 100. évfordulójára készítettek.

 • 2014

  A traser a Red Bull-al együttműködve a svájci nemzeti sport támogatója.

 • 2015

  A traser a Tour de Suisse hivatalos időmérője egészen 2017-ig.

 • 2016

  Sean Astin közreműködésével traser márkájú órákat láthatunk az ”Unleashed” című filmben.

 • 2017

  A traser aktívan jelen van több, mint 40 országban 50-nél is több referenciával. Szoros együttműködést alakít ki az Amerikai Haditengerészet SEAL alakulatának egykori tagjával a nemzeti hős Marcus Luttrell-el, akit ”The Lone Survivor”-ként is ismerhetünk.

 • 2018

  A vállalat központja átkerül Niederwangen-be.

 • 2019

  A vállalatcsoport ebben az évben ünnepli az mb-microtec 50. és a traser márka 30. évfordulóját.

Taktikai kollekció

A traser márka gyökerét jelentő Taktikai kollekció főbb jellemzői a rendkívül ellenálló anyagok, kompromisszum mentes funkciók, robosztus kialakítás és az erőteljes megjelenés. A kollekció legfontosabb törekvése a taktikai szellem életben tartása. Az ebbe a kollekcióba tartozó modellek megbízható társai a szakembereknek, túrázóknak és felfedezőknek egyaránt. Ebbe a kategóriába tartoznak a P49 Special PRO, a P66 Tactical Mission, a P67 SuperSub, a P68 Pathfinder és a P96 Outdoor Pioneer szériák modelljei.

Aktív életmód kollekció

A kollekció valamennyi modellje sikeresen kombinálja a funkcionalitást, a hitelességet és az esztétikát. Az egyszerűség keveredik a megfelelő kifinomultsággal, ahol a sugárzó elegancia találkozik a városias formavilág szellemiségével. A gondos tervezésnek köszönhetően megbízható társ a betondzsungel napi kalandjaiban, illetve a nem várt felfedezésekben egyaránt. A kategória részét képezik a P59 Classic és P67 Officer szériák modelljei.

Taktikai kollekció
P49 Special PRO

A mindennapi hősök számára. Mindegy, hogy egy könnyű titánból vagy egy masszív rozsdamentes acélból készült változat, a P49 Special Pro sorozat a világ minden táján speciális eszköznek számít megbízhatóságával és robusztusságával. A trigalight technológiával ellátott órák garantálják az idő folyamatos láthatóságát, hogy a siker elérhető lehessen akár nappal akár éjszaka.

P67 SuperSub

Óriási víznyomás, növekvő sötétség és szoros időablak: a búvárkodás ugyanolyan kihívást jelent, mint amennyire lenyűgöző. A mélységben az emberekre és a felszerelésekre nehezedő feszültségek egyedülállóak – ezek inspirálták a berni székhelyű traser óragyártót egy új búváróra létrehozására: a P67 SuperSub. Az 50 bar vízállósággal, hélium szeleppel és kerámia burkolattal, valamint a trigalight saját erőforrású megvilágítás technológiával büszkélkedő P67 SuperSub a legmélyebb, legsötétebb vizeink minden bizonytalanságának kezelésére alkalmas.

P96 Outdoor Pioneer

Tökéletes időmérő a kockázatvállalók és a természetjárók számára. Az ellenálló üvegszálas polimer tok a legfőbb jellemzője ennek a kollekciónak. A sportos P96 Outdoor Pioneer modellek rendkívül könnyűek, kemények és robusztusak, ezáltal megbízható társ bármilyen kalandban. A saját gyártású trigalight technológiával felszerelt rendezett számlap a legjobb olvashatóságot szolgálja. Még akkor is, ha éjszaka van és esik.

P66 Tactical Mission

A család modelljei az amerikai hadsereg szigorú MIL-G specifikációi alapján létrehozott törhetetlen eszközök, melyek felülmúlnak minden feladatot. Kemény, rozsdamentes acélból készült a magjuk, melyet üvegszálas polimer külső burkolat von be, ezzel téve nélkülözhetetlenné bármely extrém helyzetben. Mindezek a jellemzők, a saját energiával rendelkező megvilágítással kombinálva biztosítják az idő állandó láthatóságát minden körülmények között, a legkeményebb környezetben is.

P68 Pathfinder

Akár a városi dzsungelben, a kopár sivatagokban, vagy akár a tengeren utazva, a P68 Pathfinder sorozat mindig megmutatja a pontos időt és az útvonalat. Az integrált iránytű gyűrűnek köszönhetően ez az óra képes meghatározni a földrajzi irányokat, támogatja a kalandvágy kiteljesedését. Világjárók és felfedezők számára ajánlott. Nyugodtan az órájára bízhatja magát, mivel a trigalight saját erőforrású megvilágítás tökéletes láthatóságot biztosít, függetlenül attól, hogy hol van – akár éjszaka is.

Aktív életmód kollekció
P59 Classic

Napközben a P59 Classic modellek elvarázsolják eleganciájukkal, éjszaka pedig feltárulnak a kollekció rejtett szépségei az egyedülálló trigalight technológiának köszönhetően. A fényesen ragyogó időkijelző a csillagos égboltot idézi meg viselője számára. Klasszikus és kifinomult kialakítása minden alkalomra megfelelő társsá teszi ezeket a modelleket.

P67 Officer PRO

A trigalight technológiával ellátott modellek viselése során, mintha fényárban úszna csuklója. A gazdag anyag- és színválaszték üde, városi megjelenést biztosít. A P67 Officer Pro sorozat letisztult tervezésű, azoknak szól, akik szeretik a minimalista stílust. Az óra divatos szellemisége egy ikonná változtatja a mai modern világ dinamizmusában.

Írj hozzászólást
UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE